Yhteystiedot

Janakkala KD:n paikallisosasto:

Puheenjohtaja
Piia Aitto-oja
p. 040-8214840

Sihteeri
Pirkko Liljeqvist
p. 040-8473439

Aloitteista potkukelkkaan

Maanantai 2.7.2018 klo 11:26 - Piia Aitto-ojaMikko Viskari kirjoitti Janakkalan Sanomissa 8.3.2018 kunnan valmisteilla olevasta strategiasta sekä tavasta käsitellä kuntalaisten aloitteita. Vajavaisella, alle vuoden mittaisella, kokemuksellani valtuustosta sekä teknisen lautakunnan työskentelystä, uskallan väittää, että jokainen kuntaan tuleva aloite kyllä käsitellään asianmukaisella tavalla. Tämän Mikko Viskari varmasti tietää, itsekin valtuustossa istuneena ja aloitteita käsitelleenä.

Visari mainitsi kirjoituksessaan esimerkkinä jättämänsä aloitteen osahiekoituksesta. Tämä aloite on jätetty edellisen valtuuston aikana ja sen käsittely on jatkunut edelleen uuden valtuuston ja teklan aikana. Kyseinen aloite on kiertänyt jo niin monta kierrosta, että joku vääräleuka voisi puhua jopa vatuloinnista. On selvää, ettei käsittelykierroksilla varmastikaan ole tarkasteltu pelkästään uhkia, vaan aiheen tiimoilta on kaikki mahdolliset kivet käännetty, eri näkökulmat huomioitu, asiantuntijoita kuunneltu sekä kysytty kokemuksia muista kunnista. Virkamiehemme tekevät paljon töitä aloitteiden eteen.
Se, että aloitteen loppuratkaisu ei ole aloitteentekijän toiveen mukainen, ei tarkoita, että aloitteen tekeminen olisi ollut turhaa. (Kuntalais)aloitteet saavat aina aikaiseksi keskustelua sekä synnyttävät muutosta, tavalla tai toisella. 
Olen helmikuun puolesta välistä saakka kulkenut säännöllisesti potkukelkalla töihin Turengin keskustaan. Katuja ei ole koko aikana hiekoitettu lainkaan, ei osittain eikä kokonaan. Parempaa kelkkakeliä saa hakea. Ikäväkseni olen saanut havaita, että olen ainoa potkukelkkailija. Eikä pulkalla lapsiaan päiväkotiin vetäviä vanhempiakaan ole ollut ruuhkaksi asti (yksi on tullut vastaan). Missä siis ovat ne arkiliikkujat, joita varten osahiekoitusaloite tehtiin? Ehkä Tervakosken suunnalla...?
Eiköhän jätetä murinat, hypätä kelkan jalaksille ja nautita osahiekoittamattomuudesta, kun kelit on kohdallaan!  Ainakin ensi talvena sitten...
Piia Aitto-oja

Avainsanat: aloite, kunnallispolitiikka